Chocoladecake met automatische saus..
Ingredienten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 200 gram bruine suiker
- 160 gram gesmolten boter, (afgekoeld)
- 150 ml melk
- 4 Eetlepels Kahlua koffielikeur
- 2 losgeklopte eieren
Saus:
- 100 gram bruine suiker
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 500 ml kokend water
Bereiding:
Vet je 10 inch dutch oven in met boter. Zeef meel en cacaopoeder in een grote mengkom, roer de suiker hier goed doorheen tot je een gelijkmatig mengsel hebt.
meng nu in een andere kom de Melk, gesmolten boter, en eieren tot een gelijkmatig mengsel, giet dit mengsel nu al roerend in de grote mengkom tot alles goed gemengd is, schep nu het mengsel in je Dutch Oven en strijk de bovenkant glad.
meng de bruine suiker en de cacaopoeder goed tot een gelijkmatig mengsel en strooi dit over het cakebeslag in de Dutch Oven en giet het kokende water over het suiker/cacaomengsel waarbij je het water in een lepel giet zodat er geen gaten in het cakebeslag ontstaat.
Bak met voornamelijk met bovenwarmte gedurende 35 tot 40 minuten op 180 graden of tot de cake terugveert als je hem in het midden zachtjes indrukt.
Deze Cake smaakt warm het lekkerst (helemaal met een portie verse bessen of roomijs!)