browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bacon-Kaas-Uienbrood uit de Dutch Oven

Posted by on 25 maart 2017

Soms is een simpel broodje lekker eten, soms wil je net een beetje meer smaak in je brood, probeer dan dit brood eens…

ingredienten:

  • 1 cup warm water
  • ΒΌ cup suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 ui gesnipperd in kleine blokjes
  • 30 gram geraspte kaas
  • 8 dikke plakken bacon, gebakken, drooggedept en fijngesneden
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 1 pakje instantgist
  • 3 tot 4 cups meel

Bereiding:

Meng in een grote kom water, suiker, olie,zout, ui, bacon, cayennepeper, en de eieren goed doorelkaarheen. Meng in een andere kom 1 cup meel met de gist goed doorelkaarheen en men hierna goed met de ingredienten van de natte kom.

Blijf hierna terwijl je goed mengt meel toevoegen tot je een zacht deeg hebt. Kneed dan tot je een mooie bal hebt en laat deze bal afgedekt een half uur rijzen. Sla dan het brood plat en vorm het brood zoals je het wil bakken.

Doe het brooddeeg in je Dutch-Oven en laat het opnieuw een half uur rijzen. Bak het brood gedurende ongeveer een half uur op 160-180 graden. Wacht 5 minuten nadat je de DutchOven uit het vuur hebt gehaald voor je het brood uit de DutchOven haalt.

 

Voor een extra mooi/lekker brood:

Besmeer de bovenkant van je brood met BoterRoomkaas:

 

2 eetlepels boter en 2 eetlepels roomkaas zachtjes laten smelten, goed doorroeren en dan op het warme brood smeren.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *