browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Brood maken zonder kneden!

Posted by on 23 december 2012

Brood maken zonder zelf te kneden, dat is toch helemaal handig! Dit is een recept dat wel enige doorlooptijd heeft dus echt iets voor mensen op Kamp, of een weekendje geduld!

Ingredienten:

  • 500 gram broodmeel
  • 1/4 theelepel gedroogde gist
  • 2 1/2 ¬†theelepels zout
  • 350 ml water
  • 2 eetlepels maismeel

Bereiding:

Meng het broodmeel, gist en zout goed doorelkaar in een grote mengkom en voeg al roerend het water toe en blijf mengen tot er een geheel ontstaat.  dek de kom af met plastic folie en laat dit mengsel gedurende 19 uur op kamertemperatuur staan.

Na deze 19 uur halen we het deeg uit de kom en bovenop een met meel bestoven werkplank en drukken het deeg plat, vouw nu het deeg een paar keer dubbel. Dek af met een theedoek en laat nu een kwartier rusten. Vorm nu een bal van het deeg. Bestrooi de theedoek met de helft van het maismeel en leg de deegbal op the theedoek en besprenkel de bovenkant van het deeg met de rest van het maismeel.
Laat het deeg nu rijzen gedurende twee tot drie uur (of tot het verdubbeld in formaat is)

Leg nu 20-24 briketten onder de Dutch Oven met het deksel van de Dutch oven op de pan en laat de pan voorverwarmen gedurende de laatste 30 minuten van de tweede keer rijzen. leg nu het brooddeeg voorzichtig in de (Hete!) Dutch Oven en sluit de pan weer af, leg nu 20 briketten op het deksel van de Dutch Oven en bak tot het brood een interne temperatuur heeft van 100 tot 110 graden heeft bereikt (ongeveer 45 minuten). Verplaats het brood naar een rekje en bedwing je behoefte om ervan te eten minimaal 15 minuten!

Geniet!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *