browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Corn Bread uit de Dutch Oven

Posted by on 28 oktober 2013

Ouderwets maisbrood

 

  • 1/2 cup Boter
  • 2/3 cup kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 cup Karnemel
  • 1/2 teaspoon bakpoeder
  • 1 cup maismeel
  • 1 cup meel
  • 1/2 theelepel zout

 

Verwarm je dutch oven voor tot 180 graden Celcius
Smelt de boter in een grote steelpan, haal de pan van het vuur en roer de suiker door de  bover voeg nu snel de eieren tot toe en klop goed door tot alles goed gemengd is. Voeg nu de karnemelk en bakpoeder toe en roer weer goed door. voeg als laatste het maismeel en gewone meel en zout toe en meng tot een homogeen mengsel.

bak dit brood in een bakpapier in de voorverwarmde dutch oven gedurende 30 tot 40 minuten of tot een prikker er droog uit komt, als je het brood te lang bakt is het heel erg droog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *