browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dutch Oven Baked Cheesecake

Posted by on 18 april 2016

wp-1460953137747.jpg

Dit recept gaat uit van een 12” Dutch Oven

Bodem

  • 15 bastognekoeken, fijngemaakt tot kruimels ongeveer  2cups)
  • 3 eetlepels rietsuiker (gewone kristalsuiker kan ook)
  • 5½ eetlepels roomboter

 

Meng de kruimels, suiker en roomboter tot een homogeen mengsel.
Leg een bakpapier in je Dutch Oven en verdeel druk zachtjes aan tot een homogene laag ontstaat.  Bak in Je dutch oven gedurende 10 minten op ongeveer 180 graden.

Cheesecake

  • 5 pakjes (200gr..) cream cheese, softened
  • 1 cup rietsuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 cup sour cream
  • 5 eieren
  • Favoriete cheesecake topping

Meng de cream cheese, suiker, Bloem tot het goed gemengd is.
Voeg nu de sour-cream toe en meng opnieuw goed..
Voeg nu de eieren toe toe en meng tot het een geheel is.
Giet het mengsel op de net gebakken bodem en bak nu gedurende ongeveer een uur op of tot het midden van de cheesecake bijna hard is. (160-180 graden). en een beetje begint te kleuren.

LET op: open het deksel niet te vaak EN maak je Dutch Oven niet te heet: bakken heeft warmte nodig en dat kost even tijd: te vaak open werkt niet maar zwarte cheesecake is niet lekker :p
BakedCheesecakezonder topping

 

Laat de cheesecake afkoelen en  serveer je cheesecake met een favoriete fruit topping. (op de foto een Appel-rozijnenversie!)

 

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *