browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dutch Oven Cooking op ‘Naar Buiten’ in Barneveld

Posted by on 1 augustus 2012

Kasteel de Schaffelaar, vers gras, een strakblauwe lucht en veel lange rokken. We zijn op het event ‘Naar Buiten’ in Barneveld, waar natuurlijk ook het Dutch Oven Cooking gedemonstreerd wordt.

Er is weer allerlei lekkers in de gietijzeren pannen gemaakt vandaag. Natuurlijk een heerlijke stoofpot, cake, muffins, pizza’s (zelfs een calzone), en aan een driepoot hing een pan soep boven wat kooltjes te pruttelen.

De muffins gingen ook prima. Gewoon zo’n doos uit de supermarkt gebruiken. We hebben er nog een reep pure chocola in stukjes doorheen gedaan. En verder is het gewoon een kwestie van af en toe even kijken of ze al mooi bruin zijn. Om zeker te weten of ze ook wel van binnen gaar waren prikten we er even met een houten prikker in, en als die schoon bleef waren de muffins klaar!

Zo’n stoofpot lijkt misschien heel ingewikkeld, maar je hebt er vooral geduld voor nodig. Dit keer hebben we eerst spekjes uitgebakken en daar het rundvlees in het vocht van 2 flesjes Leffe Dubbel uren laten pruttelen. Ruim een uur voor we wilden gaan proeven werden er gedroogde pruimen en rozijnen aan de stoofpot toegevoegd, en that’s it. Nouja, meer: that’s héél lekker! Alles ging schoon op!

Wie het leuk vond kon marshmallows roosteren en die tussen twee biskwietjes lekker opsmikkelen, en ook lieten we zien hoe makkelijk het is om zelf popcorn te maken met een speciale popcornpan met lange steel, boven de hete kooltjes.

‘Naar Buiten’ vindt plaats van 1 t/m 4 augustus op Landegoed de Schaffelaar in Barneveld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *