browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dutch Oven Jambalaya

Posted by on 17 mei 2014

14197162522_e94ef500ca_z

hoofdgerecht voor 25 personen

ingredienten:

  • 3 dl zonnebloemolie
  • 500 gram bloem
  • 1 kilo roerbakgroenten (champignonroerbakgroenten o.i.d.)
  • 14 groene paprika’s in stukjes
  • 14 uien in stukjes
  • 7 tenen knoflook in stukjes of geplet
  • 1750 gram gekookte ham, in blokjes
  • 1400 gram chorizo worst in blokjes
  • 21 tomaten in blokjes
  • 1400 gram rijst
  • kippenbouillon blokjes, voor 4 liter bouillon
  • cajunkruiden
  • 2100 gram grote gepelde, gekookte garnalen
  • tabasco

 

Bereiding:

Giet de olie in een pan en verwarm. Doe in één keer de bloem erbij en blijf net zo lang roeren tot de bloem bruin kleurt. Dit duurt ongeveer een kwartiertje, en ondertussen komen er de meest lekkere geuren uit de pan. Dat veranderd van popcorn, naar hazelnoot tot koffiegeur.

Maak ondertussen ook de bouillon.

Doe het vlees in de pan en bak even mee. Doe dan de groenten in de pan en gaar deze.

Dan de rijst erbij, even roeren, dan de bouillon erbij. Regelmatig roeren, zodat het niet aan de bodem plakt. Als de rijst niet verder gaart, moet er misschien meer water bij.

Als de rijst gaar is, cajunkruiden erdoor mengen.

 

Een kwart van de jambalaya overscheppen in een andere pan. Op smaak brengen met meer cajunkruiden en/of tabasco. Deze is nu klaar.

 

Voor de variant met zeevruchten: In de grote pan de zeevruchen erbij doen en doorwarmen. Eventueel op smaak brengen met meer cajunkruiden en/of tabasco.

 

Eet Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *