browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dutch Oven Taco cobbler

Posted by on 22 mei 2014

TACO COBBLER

in plaats van een zoete cobbler als nagerecht nu eens een hartige variant!

ingredienten:

  • 1 pond gehakt
  • 1 middelgrote ui in blokjes
  • 1 pakje taco seasoning
  • 1 potje salsa
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 blikje zwarte-bonen
  • 8 to 12 mais tortillas, ongebakken (zachte!)
  • 250 gram fijngemalen kaas, (cheddar, goudse, edammer, parmezaan)

Bereiding:

in een 9qt Dutch oven bak het gehakt tot het bruin en rul is, voeg nu de ui toe en bak tot alles glazig is. voeg nu de volgende 5 ingredienten toe en roer goed. Snij nu de tortillas in smalle reepjes en voeg ze samen met de helft van de kaas toe aan de inhoud van de dutch oven. doe het deksel nu op de pan en bak met voornamelijk bovenwarmte op 180 graden gedurende 20 tot 30 minuten.
Haal alle warmtebronnen van de dutch oven af en verdeel de rest van de kaas over de bovenkant van de pan.

Je kunt dit zo serveren maar als alternatief kun je het over fijngesneden sla verdelen met een beetje sour-cream als garnering!

#Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *