browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Dutch Oven Zalm met Mais

Posted by on 19 november 2016

Er staan niet zo heel veel recepten met vis op deze website, toen ik deze tegenkwam toch maar even op de website blijgeplakt!

Ingredienten:

  • 1 stuk zalm van een hele zalm van ongeveer 15 cm
  • 3 cups maiskorrels (vers of uit een blikje)
  • 50 gram boter (gsmolten)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 cup gesneden ui
  • 1/2 citoen in plakjes
  • Zout
  • 30-50 gram parmesaanse kaas (zelf raspen is VEEL lekkerder!)

Bereiding:

Start je Vuur zodat je straks genoeg kooltjes hebt om op 160 graden te kunnen bakken.

Doe de maiskorrels in de Dutch Oven en bedek de hele bodem
Strooi zout naar smaak in de binnenkant van de zalm
vul nu de zalm door steeds een plakje ui en een plakje citroen afwisselend neer te leggen.
Giet nu een cup water in de DO
Leg de zalm op de mais.
Doe het deksel op je DO en bak de zalm gedurende ongeveer een kwartier op 180 graden Celcius.
strooi de parmesaanse kaas over de zalm.
Bak opnieuw gedurende 15 minuten of tot de zalm vlokkerig is en niet meer transparant is.

Deze Zalm is lekker met Rijst of Noedels!

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *