browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Echte spare-ribs maken?

Posted by on 22 december 2012

Als je een keertje echte spare-ribs wil eten zoals die in amerika worden gemaakt, ga dan eerst even langs je slager en vraag niet om spare-ribs maar op buikribben:

Als een Amerikaan spareribs zegt bedoelt hij buikspareribs. ¬†Wat wij in nederland spareribs noemen heten bij de Amerikanen ‘baby back ribs’. Buikspareribs worden gesneden van het lagere deel van de ribben, tegen de buik. Vandaar de naam. Er zit meer vlees op deze spare-ribs en het bereiden kost dan ook een beetje meer tijd!

 

Hieronder kun je een prima recept voor je eigen authentieke spareribs vinden:

 

ingredienten:

  • Grote Dutch Oven 12″
  • Buikribs in stukken gesneden die in jouw Dutch Oven passen
  • 4 Grote uien
  • 4 Paprika’s
  • 1 flesje donker bier
  • Mosterd
  • Kruidenmix naar smaak
  • BBQ-Saus

 

Bereiding:

Snij het deksel van de paprika’s af en haal ze leeg, Snij hierna dikke ringen paprika af (1,5 cm dik)Maak De uien schoon en Snij de uien in ringen van 1,5 cm dik.
Verdeel de ringen ui en paprika over de bodem van de dutch oven, de groenten vormen samen een verhoging waar we straks de spareribs op gaan garen.

Smeer de buikribs rondom dun in met de mosterd (de mosterd helpt zo de kruidenmix op het vlees vast te houden).
Bestrooi het vlees nu met de kruidenrub die je wil gebruiken.

Leg het vlees op de groenten in de Dutch Oven en verdeel de BBQ saus over de bovenkant van de buikribben, dit hoeft niet precies of vlak, gewoon het hele flesje over het vlees leeggieten is voldoende. (als je meer lagen Ribs hebt giet dan steeds een laagje BBQ saus op elke vleeslaag!

Giet het flesje bier in de dutch oven naast het vlees en sluit de pan af.

dan komt nu het grote wachten: bak de inhoud van de pan gedurende 3 tot 4 uur op 180 graden, laat hierbij de pan dicht zodat alle sappen en smaken samen tot een smaaksensatie samenkomen!

Zeker de eerste twee uur is het echt niet nodig de pan te openen, daarna kun je af en toe even kijken, vergeet niet: kijken zorgt voor het verdwijnen van vocht!

Serveer deze spareribs samen met de groenten waar ze op gegaard zijn en een gepofte aardappel!

 

2 Responses to Echte spare-ribs maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *