browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gebakken tomaat met Kruiden en Panko

Posted by on 14 mei 2014

Ingrediënten
8 rijpe tomaten, doormidden  gesneden
1 1/2  cup panko  (paneermeel)
1/4 cup geraspte Parmezaanse kaas
1 1/2 el bladpeterselie, fijngehakt
2 theelepels oregano, fijngehakt
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
1 theelepel tijm, fijngesneden
1/4 cup ongezouten boter, gesmolten
zout en peper naar smaak

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 350 ° C.
2. Scherp voorzichtig de zaden uit de tomaat helften. Zet opzij.
3. Gooi paneermeel, Parmezaanse kaas, peterselie, oregano, rozemarijn en tijm in een kleine kom en meng goed. Voeg de gesmolten boter en roer tot het mengsel volledig is gemengd  met boter. Breng op smaak met zout en peper.
4. Vul  elke tomaat met ongeveer 3 1/2 eetlepels broodkruimelmengsel.
5. Plaats elke gevulde tomaat in een Dutch-oven en bak 20 tot 25 minuten of tot tomaten zacht worden en de bovenkant goudbruin is
6. Laat tomaten 5 minuten afkoelen en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *