browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gekruide aardappels uit de Dutch Oven…

Posted by on 28 oktober 2011

Dit recept is gekookt op Scoutcentrum Buitenzorg:

nodig:
2,5 kg aardappels,3 teentjes knoflook, 1 bakje verse italiaanse kruiden, olijfolie

Bereiding:
Was de aardappels maar schil ze niet
Snij de aardappels in hapklare stukjes

vet de Dutch Oven dun in met olijfolie
leg de aardappels in je Dutch Oven, snij de kruiden en knoflook fijn en meng ze goed door de aardappels

verdeel een paar scheuten olijfolie over de aardappels
leg het deksel op de dutch oven en laat gedurende ongeveer een uur bakken.
de kunst is om veel geduld te hebben: het deksel houdt het vocht goed in de pan waardoor de smaken goed in de aardappels trekken en garen de aardappels door de stoom van het vocht van de aardappels terwijl ze ondertussen lekker krokant worden.

Peper en Zout toevoegen kan maar is eigenlijk niet nodig!

Eet smakelijk!

Dit recept past heel goed bij het Gentse Stoofvlees uit de Dutch Oven dat volgende week op de site staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *