browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kaneelbroodje Dutch Oven Style

Posted by on 30 december 2012

Kaneelbroodje Dutch Oven Style

Ingredienten:

  • 1/2 portie deeg van het magische deeg recept [klik]
  • 3 eetlepels zachge roomboter
  • 250 gram fijne (basterd)suiker
  • 2 eetlepels gemalen kaneel

bereiding:

Meng de gemalen kaneel en suiker goed door elkaar tot een homogeen mengsel

zorg met een paar druppeltjes olie voor een niet pakkend werkoppervlak en rol het deeg uit tot  het formaat van een bakblik, druk hierna met je vingertoppen kleine deukjes in het deeg, dit zorgt ervoor dat je je deeg goed kunt vullen, verdeel nu de zachte boter over het deegoppervlak, (dat gaat het snelst met je vingers!) en bestrooi nu royaal met het suiker-kaneelmengsel, en druk het zachtjes aan! (als je niet alles gebruikt is dat niet erg, en kun je dat bijvoorbeeld in de warme chocolademelk gebruiken!)

Snij nu het deeg in lange repen, 5-7 cm breed en begin met het oprollen van de eerste strip, als je bijna bij de tweede bent gebruik je de volgende strip, net zolang totdat de dutch oven bijna helemaal vol is als je het deeg er in legt (2 vingers ruimte rondom is perfect! leg nu een stukje bakpapier op de bodem van je dutch oven en leg het deeg in de pan, sluit af met het deksel en bak met voornamelijk bovenwarmte  op 180 graden gedurende 20-25 minuten. Controleer halverwege het bakproces of het midden niet geveel omhoog komt, als dat gebeurd is: gebruik een houten lepel om het weer omlaag te drukken. Het kaneelbroodje is gaar als je het uit de oven haalt en het midden terugveert als je het indrukt! en het deeg mooi bruin geworden is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *