browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

KnoflookBierbrood uit de Dutch Oven!

Posted by on 2 januari 2014

 

GarlicBeerBread

Dit Knoflook-Bierbrood zag er zo goed uit dat ik heb gevraagd of dit recept ook hier op de website mocht als eerste recept van 2014:)

Omdat het een Amerikaans recept is heb ik het gebruik van Cups even volgehouden:

 

Ingredienten:

  • 3 cups Zelfrijzend-bakmeer
  • 1 tot 4 Eetlepels suiker, naar smaak
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 250 ml Bier
  • Zoveel knoflook (fijngesneden of poeder) als je je prettig bij voelt

Bereiding:

 

  1. Bereid je DutchOven voor: vet de binnenkant dun in met een beetje boter/vet (niet de gesmolten boter) of bekleed je Dutch Oven met een stuk bakpapier.
  2. Meng het meel, suiker, knoflook en het bier tot het een behoorlijk gelijkmatig deeg, maak je niet druk over een klein beetje klontjes of strepen in het deeg.
  3. Schep het deeg in de DutchOven en strijk het deeg glad, sprenkel de gesmolten boter over het deeg uit.
  4. Bak het brood nu op 180 graden celcius gedurende 40-50 minuten of totdat een prikker er droog en schoon uitkomt.
  5. Haal nu de DutchOven uit het vuur en wacht 5 minuten, haal nu het brood uit de DutchOven, en laat het brood afkoelen op een rooster.
  6. Wacht met snijden tot het brood helemaal is afgekoeld, dit brood kun je prima bewaren als je het luchtdicht bij kamertemperatuur opbergt.

 

recept en foto: Mike Edmister

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *