browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Magisch deeg

Posted by on 30 december 2012

Magisch deeg

Soms heb je een deeg nodig voor het maken van zoete broodjes, dit deeg is zo makkelijk te maken en er kan zo weinig mee misgaan dat het een magisch deegje is 🙂  Je kunt dit deeg gebruiken voor appelflappen, kaneelbroodjes, rozijnenbroodjes, en nog veel meer….  Een recept voor kaneelbroodjes komt er aan!

ingredienten:

  • 225 gram gesmolten boter
  • 250 ml heet water (echt heet dus!)
  • 125 gram sugar.
  • 2 eetlepels gedroogde gist yeast
  • 2 1/2 tl zout
  • +/- 1 kg meel

Bereiding:

Los het gist op in het warme water en twee eetlepels suiker en laat dit 5 minuten staan. Voeg nu de gesmolten boter , de rest van de suiker  en 200 gram meel toe en meng goed. Voeg nu het zout en portiegewijs de rest van het meel toe tot je een samenhangend deeg hebt.  Laat het deeg nu afgedekt rusten tot het in volume is verdubbeld (duurt ongeveer een uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *