browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Makkelijk en snel iets bakken? Bannocks!

Posted by on 28 september 2013

Als je vers brood erg lekker vind maar geen uren wil wachten op het rijzen en bakken van je brood is het maken van bannocks een goed idee! ook een prima hike oplossing, je kunt immers alle droge ingredienten thuis alvast mengen!

wat heb je nodig:

Dutch oven als oven

  • 150 gram meel
  • 2 el melkpoeder
  • 2 tl dubbelwerkend bakpoeder (Toko!)
  • water
  • (zout naar smaak)

voorbereiding:

verwarm je dutch oven voor tot je een overtje hebt van ongeveer 180 graden warmte, (een roostertje op de bodem helpt je tegen teveel onderwarmte en voorkomt aanbranden)
zodra je oven warm is ga je verder:

Bereiding:

meng alle droge ingredienten  goed doorelkaar en kneedt met een klein beetje water tot je een keverig deeg hebt (zo kort mogelijk! zodra het een geheel is is het goed!)maak nu een rol van je deeg en snijd/vorm er koekjes van ongeveer 1,5 cm dik.

bak in 5-10 minuten je bannocks lekker bruin en eet ze liefst warm!

2013-09-21 11.06.25

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *