browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Peperig Bierbrood recept

Posted by on 24 augustus 2015

wpid-wp-1440278226367.jpeg

 

Afwegen is in de open lucht minder snel dan het gebruik van een measure daarom geen gewichten maar de oorspronkelijke maatvoering, als je ze nog niet hebt is een setje maatjes een prima investering:

Ingredienten:
1/4 cup suiker
4 dessertlepels grof gemalen peper
2 pakjes gist
1 blikje bier (330 ml)
6-7 cups bloem
3 eetlepels olie (ik heb zonnebloem gebruikt)
1/2 cup water

bereiding:
meng in een grote schaal:
suiker, zout, 2 cups bloem, 3 lepels peper en de gist

verwarm het water bier en olie tot ongeveer 35 graden Celcius( >38 graden C zorgt dat de gist niet meer werkt!)
voeg het de warme vloeistof toe aan de grote kom en roer tot een beslag zonder klonten is ontstaan.
voeg nu steeds een cup bloem per keer toe tot een stevig deeg ontstaat.
haal het deeg uit de kom en kneed tot een mooi soepel deeg onstaat.

laat het deeg nu afgedekt (een dun ingevette DO werkt prima!) rijzen tot het deeg verdubbeld in grootte is.
haal het deeg uit de kom, kneed en kneed kort door, vorm een mooi brood en leg het deeg in je ingevette DO.
laat opnieuw gedurende ongeveer 25 minuten rijzen, besprenkel met een beetje bloem en de overgebleven peper.
maak een inkeping in het brood met een mes.

Bak het brood in je DO gedurende 35-45 minuten of tot het hol klinkt als je op het brood tikt met je vingers.
haal het brood uit je DO en laat het minimaal een kwartier rusten op een draadrek voor je ervan geniet!

2 Responses to Peperig Bierbrood recept

  1. Bennie

    geweldig maar hoe verkom je dat de onderkant van het brood zwart wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *