browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Recept: Aberdeen Angus Pie

Posted by on 10 oktober 2012

ingredienten:

1/2 eetlepel plantaardige olie
1 bakje magere spekblokjes
750 gram Aberdeen Angus rundvlees in blokjes gesneden (gewoon rundvlees kan natuurlijk ook)
60 gram gepelde zilveruitjes (niet in het zuur!)
1/2 pond bospeen schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 theelepel gedroogde thijm
2 bouillonblokjes
1 flesje donker bier
2 eetlepels bloem
1 eetlepel Worcestershire sauce

1 pakje diepvries bladerdeeg
1 ei
2 eetlepels Water

Verwarm met onderwarmte in een dutchoven de olie en bak hier de spekblokjes in uit totdat ze lichtbruin zijn, voeg nu het rundvlees toe en bak tot ook het rundvlees rondom bruin is.
Haal nu het vlees uit de dutch oven en bak de zilverui tot ook de ui lichtbruin is. voeg nu het vlees toe aan de ui samen met de bospeen en thijm.

meng ondertussen in een kom of bakje de bouillonpoeder, donker bier en wocestershire saus met een garde tot het goed gemengd is en giet het mengsel bij het groenten-vleesmengsel en voeg water toe totdat het vleesmengsel net onder staat.

sluit de dutch-oven met het deksel en bak/stoof op 180 graden gedurende tenminste een uur of tot het vlees zacht geworden is.

snijd ondertussen de ontdooide velletjes bladerdeeg in reepjes en vlecht een matje van deze reepjes.
haal alle warmtebronnen van de dutch oven weg en leg het bladerdeeg bovenop het vleesmengsel zodat een dekseltje ontstaat klop het ei los en strijk het ei over het bladerdeeg heen.

Sluit de dutch oven weer af met het deksel en bak het bladerdeeg tot het gaar en lichtbruin is (ongeveer 10 minuten op 190 graden).

Serveer direct, lekker meet gepofte aardappels uit het kampvuur en een frisse salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *