browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Shepherd’s Pie Dutch Oven Style

Posted by on 6 januari 2014

Ingredienten:

  • 1 pond (mager)rundergehakt
  • 1 middelgrote ui in fijne blokjes gesneden
  • 1 blikje groene bonen,
  • 1 klein blikje tomatensoep
  • 1 eetelepel Worcestershire saus
  • 2 eetlepels melk (of zoals ik zelf kook: een scheut)
  • 3 cups gekookte rijst
  • 1 cup gemalen kaas

 

Bereiding:

In een 12 inch dutch oven: fruit de het gehakt samen met de ui aan tot de ui-glazig is en het gehakt gaar, als er erg veel vet in de pan achterblijf kun je het vet wegscheppen
terwijl het gehakt gaar wordt kun je alvast de tomatensoep, worcestershiresaus en melk mengen, bedek nu het vleesmengsel met de groene bonen en giet hier je soepmengsel overheen en bedek nu met de rijst en als laatste met de gemalen kaas, sluit nu je dutch oven af en bak met voornamelijk bovenwarmte op ongeveer 180 graden tot alles door en door warm is en de kaas begint te verkleuren (ongeveer 25 minuten)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *