browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Spare-Ribs blijven een Succes in de Dutch oven

Posted by on 28 september 2013

dit is een lekker simpel receptje maar zoals bekend: Dutch Oven Cooking is Low en Slow cooking.. reken op 5 -6 uur tijd 🙂

nodig:

  • 1 ui in brede ringen van 1-2 cm gesneden
  • 3 paprika’s in ringen van 1-2 cm gesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels Sambal Oelek
  • 2 blikjes cola (GEEN LIGHT, Zero of anders je wil de SUIKER hebben!)
  • 3,5 kg back-ribs aka spare ribs in stukjes van 3/4 ribs gesneden.

Bereiding:

  • leg alle paprikaringen in de Dutch Oven zodat je een drager hebt voor het vlees
  • meng de honing, sambal, en cola tot een homogeen mengsel
  • Giet marinade over het vlees en sluit de dutch oven en laat gedurende 5 uur zachtjes gaar en bruin worden.

 

Bij een 12″ dutch oven is 15 kooltjes op het deksel en 9 eronder een goed startpunt. draai de stukjes elk half uur even om, zodat ze gelijkmatig gaar en bruin worden.

2013-09-20 15.52.082013-09-20 19.58.25

One Response to Spare-Ribs blijven een Succes in de Dutch oven

  1. Wim

    Heerlijk dit recept!!!!! Op het laatst heb ik de Spareribs nog 15 min op de BBQ met houtskool gelegd
    Wij hebben echt genoten!!!!!!!

    Gr
    Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *