browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Spare-Ribs blijven een Succes in de Dutch oven

Posted by on 28 september 2013

dit is een lekker simpel receptje maar zoals bekend: Dutch Oven Cooking is Low en Slow cooking.. reken op 5 -6 uur tijd 🙂

nodig:

  • 1 ui in brede ringen van 1-2 cm gesneden
  • 3 paprika’s in ringen van 1-2 cm gesneden
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels Sambal Oelek
  • 2 blikjes cola (GEEN LIGHT, Zero of anders je wil de SUIKER hebben!)
  • 3,5 kg back-ribs aka spare ribs in stukjes van 3/4 ribs gesneden.

Bereiding:

  • leg alle paprikaringen in de Dutch Oven zodat je een drager hebt voor het vlees
  • meng de honing, sambal, en cola tot een homogeen mengsel
  • Giet marinade over het vlees en sluit de dutch oven en laat gedurende 5 uur zachtjes gaar en bruin worden.

 

Bij een 12″ dutch oven is 15 kooltjes op het deksel en 9 eronder een goed startpunt. draai de stukjes elk half uur even om, zodat ze gelijkmatig gaar en bruin worden.

2013-09-20 15.52.082013-09-20 19.58.25

One Response to Spare-Ribs blijven een Succes in de Dutch oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *