browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tips voor het kopen van een Dutch Oven

Posted by on 19 september 2011

Dutch ovens zijn een onderdeel van een levensstijl die bijna “vergeten” is: Voor veel mensen is het steenkoolzwarte gietijzer verouderd, onvriendelijk en oninteressant.
Het interessante is juist dat de kunst van de “leren-handschoenen cuisine” met een paar eenvoudige geheimen te ontsluiten is! Of je nu een beginnende buitenkok bent deze geheimen helpen je om bijzonder onvergetelijke ervaringen op te doen bij het maken van bijzondere maaltijden!

Dutch Ovens die worden gebruikt door koks die deze pannen begrijpen bewaren deze pannen op een ereplaats, waar de pannen op een zorgame wijze worden bewaard en verzorgd.

aan de andere kant zijn er ook pannen die eigendom zijn van mensen die er niet meer mee weten te realiseren dan aangebrande aadappels of kip die helemaal wit is, dan worden de pannen verstopt in een donker en duister hoekje om te worden vergeten…..

daarom 5 tips voor het kopen van een nieuwe of gebruikte Dutch Oven:

1:
Koop alleen Dutch ovens met pootjes
Soms kom je ook Dutch Ovens tegen die geen pootjes hebben maar een volledig vlakke bodem hebben. Deze pannen zijn veel moeilijker te gebruiken. De beste pannen hebben 3 pootjes die goed stevig vast zitten aan de pan en niet gebarsten, gebogen of afgebroken zijn.

2:
Controleer dat het deksel van de Dutch Oven goed sluit.
een deksel moet volledig vlak op de pan liggen en goed afsluiten.

3:
controleer de kwaliteit van het gieten, en de dikte van de pan.
een Dutch Oven die variatie heeft in de dikte van het deksel, wanden of bodem van de pan zal warmere of koudere gebieden hebben, waardoor het eten sneller aanbrand of juist langzamer gaar zal worden terwijl de rest van de pan al gaar is.

4:
Controleer dat het deksel een handvat heeft.
Zonder dit handvat is het onmogelijk tijdens het koken het deksel te openen, te roeren of te controleren hoe ver het kookproces is.

5:
Controleer het ophang handvat van de Dutch Oven.
het handvat dat is vastgemaakt aan de zijkant van de Dutch OVen moet goed vastzitten aan de pan, dik genoeg zijn om het gewicht van een volle Dutch Oven te kunnen tillen, maar soepel te bewegen zijn.

2 Responses to Tips voor het kopen van een Dutch Oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *