browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vegetarisch Dutch Oven recept: Courgette-taart

Posted by on 29 oktober 2012

Niet alleen vleesgerechten kun je prima bereiden in de Dutch Oven, ook dit italiaanse recept is een echte aanrader!

Ingredienten:

  • 5 courgettes
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml citroensap
  • peper en zout
  • 250 gram parmezaanse kaas (geraspt)
Voor <10 personen is een 10″  Dutch oven een prima uitgangspunt

Bereiding:

snij per persoon een courgette in  blokjes van 1 cm
Marineer de blokjes gedurende 30 minuten in een mengsel van 50% olijfolie en 50% citroensap. (een mengsel van  25 ml olie en 25 ml citroensap is genoeg voor 5 personen)
Vet de pan dun in met plantaardige olie en vul nu de dutch oven steeds om en om met een laagje courgette en gemalen kaas totdat de courgette op is of de pan vol is.
Als je wil kun je de blokjes nog op smaak brengen met peper en zout (vergeet niet dat er in de kaas ook zout zit!) eindig met een laagje kaas.

sluit nu de dutch oven en bak met voornamelijk bovenwarmte op 180 graden gedurende 30-35 minuten.

 

geniet!

alternatief:

De courgette kan ook worden vervangen door pompoen of een mengsel van beide.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *