browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Westmalle Stoofkip uit de DutchOven

Posted by on 15 januari 2017

Kip en bier is op de een of andere manier voor heel veel mensen een prima combinatie, deze versie bevalt prima!
Belgisch bier is hier echt de smaakmaker, probeer dit NIET met en pilsje, dat werkt echt NIET!

ingredienten

  • Peper en Zout
  • 12 drumtsticks of 6 kippendijen
  • (olijf) olie om in te bakken
  • 3 uien in plakjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook (geplet of ik heel kleine stukjes gesneden)
  • 3 boterhammen
  • mosterd
  • 2 flesjes Westmallelle dubbel
  • 0,5 L kippenbouillon
  • 1 flesje kookroom (0,75 l)
  • 2 prei stronkjes schoongemaakt en in stukjes van 5 cm gesneden
  • 3 takjes rozemarijn (gedroogd kan ook!)
  • 3 takjes thijm (gedroogd kan ook)
  • 1 kilo versie krielaardappels in hapklare stukjes (gehalveerd)

Bereiding:

Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in je Dutch Oven in een beetje olie mooi goudbruin (als ze niet in een keer in de pan passen: bak dan in porties!.
Haal alle kip uit je Dutchoven en fruit de ui en de knoflook aan tot de ui mooi glazig is maar nog niet bruin.
Blus af met het belgische bier en roer alle aanbaksels goed los! Voeg de bouillon en de room toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.

Voeg de prei, en kruiden toe, en meng alles goed: voeg nu ook de kip weer toe aan de pan.
Doe het deksel op je DutchOven en laat zachtjes pruttelen gedurende een uur. Roer af en toe goed door.
Besmeer nu de boterhammen aan beide zijden met een fikse lik mosterd en stop ze in de pan.
Voeg 30 minuten voor je gaat serveren de aardappelen toe en stoof deze mee, zo worden ze mooi gaar.
gedurende deze 30 minuten zal het brood uitelkaar vallen en de saus binden.

voeg naar smaak eventueel nog extra peper en zout toe.

Eet smakelijk.

P.S.

bij dit gerecht kun je prima Westmalle bier drinken ;p

4 Responses to Westmalle Stoofkip uit de DutchOven

  1. slvisser

    op welke temperatuur moet de kip?

    • Michiel

      De kip moet in de eerste bakronde GAAR en bruin worden, daarna in een kokende stoofpot.
      denk dat je daar geen temperatuur voor nodig hebt?

  2. Robbie

    Hey Michiel,
    Hoe is het met je? Wij zijn nu bezig met je overheerlijke recept maar we hebben een probleem.
    We zitten in een enorm dubio. We zitten hier met 4 man en 2 man zeggen variant 1 en 2 man zeggen variant 2. Want hoe lang moet die kip?
    Oké hier komt die. Variant 1: Moet die kip eerst 30 min en dan de boterhammen erbij en dan nog 30. Of variant 2: eerst een uur pruttelen en dan de boterhammen enzovoort erbij en dan nog 30 min pruttelen?
    Ondertussen hebben we een weddenschap van 100 euro de neus inzet. Hopelijk kan jij ons helpen dot op te lossen.
    Groeten Robbie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *