browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zoet gebakken appeldessert

Posted by on 25 juli 2012

Met dit recept kun je een lekker dessert maken, tot mijn spijt heb ik nog even geen foto’s die komen zodra het filmrolletje ontwikkeld gaat zijn 🙂

je hebt nodig:

  • 6 bakappels
  • 75 gram rozijnen (of fijngesneden dadels)
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 150 ml kokend water
  • 2 el boter of crisco
  • 1/2 el gemalen kaneel
  • 1/2 el gemalen nootmuskaat
  • Bereiding:

    Was de appels goed zodat ze schoon zijn
    Snijdt de bovenkant van de appels af en verwijder het klokhuis uit de appel zodat je een “bakje” van appel hebt
    zet de bakjes in een 10″ dutch oven en verdeel de rozijnen of kaneel over de appelbakjes.
    meng het kokende water met boter,kaneel en nootmuskaat
    giet het mengsel over de appels en leg het deksel op de Dutch Oven.
    bak nu de appels op ongeveer 180 graden gedurende 2 uur, let op dat de pan niet droogkookt! vaak kijken ruikt geweldig maar kost wel vocht!

    Eet smakelijk!
    smaakt geweldig, als je je dessert nog luxer wil maken kun je er prima een bolletje vanilleijs bij serveren!

    image

    image

    image

    image

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *