Shortcake is een soort zandgebak voor veel mensen alleen een beetje saai. Maar als je het combineert met met vers fruit en slagroom dan ontstaat er een bijzonder lekker geheel. Gebruik ananas, aardbeien, appel, peer, of een potje jam en ontdek hoe goed het werkt met dit gebak!
Om het in één keer goed te doen maak je direct een upsidedowncake: strooi een klein beetje suiker op de bodem van de Duch Oven en leg fruit in halve ringen op de bodem van de pan en leg de cake hier boven op. dit gaat het beste met vers fruit: de suiker carameliseert en het fruit wordt gaar tijdens het bakken: blikfruit is vaak al verder gaar…
Nodig voor het deeg::
- 150 gram bloem
- 75 gram polenta
- 1 el bakpoeder
- 100 gram basterdsuiker
- 100 gram boter in blokjes op kamertemperatuur
- 1 bekertje slagroom van 200 ml
Nodig voor het Upside-down Effect:
- 50 gram basterdsuiker
- schoongemaakt vers fruit (genoeg om de bodem van de dutch oven te bedekken)
Bereiden:
- Verwarm een DO voor tot ongeveer 180 graden, je gaat bakken dus: veel warmte boven, weinig onder.
- Meng alle droge ingredienten goed doorelkaar heen in een mengkom.
- meng nu de boter door het bloem/polentamengsel tot je een kruimelig deeg hebt.
- Kneed hier scheutje voor scheutje de slagroom door het deeg maar stop zo snel mogelijk met kneden.
- Maak nu een ronde schijf van het deeg ter grootte van je dutch Oven.
- strooi de Upside-down suiker in de dutch oven en leg het fruit in het suiker mengsel
- Leg het deeg in een voorverwarmde DO en druk het aan tegen het verse fruit.
- Bak het geheel in circa 20 minuten goed bruin op 180 graden
Geef een reactie