Dutch Oven Baked Cheesecake

door

in

Dutch Oven Baked Cheesecake

Dit recept gaat uit van een 12” Dutch Oven

Bodem

  • 15 bastognekoeken, fijngemaakt tot kruimels ongeveer  2cups)
  • 3 eetlepels rietsuiker (gewone kristalsuiker kan ook)
  • 5½ eetlepels roomboter

Meng de kruimels, suiker en roomboter tot een homogeen mengsel.
Leg een bakpapier in je Dutch Oven en verdeel druk zachtjes aan tot een homogene laag ontstaat.  Bak in Je dutch oven gedurende 10 minten op ongeveer 180 graden.

Cheesecake

  • 5 pakjes (200gr..) cream cheese, softened
  • 1 cup rietsuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 cup sour cream
  • 5 eieren
  • Favoriete cheesecake topping

Meng de cream cheese, suiker, Bloem tot het goed gemengd is.
Voeg nu de sour-cream toe en meng opnieuw goed..
Voeg nu de eieren toe toe en meng tot het een geheel is.
Giet het mengsel op de net gebakken bodem en bak nu gedurende ongeveer een uur op of tot het midden van de cheesecake bijna hard is. (160-180 graden). en een beetje begint te kleuren.

LET op: open het deksel niet te vaak EN maak je Dutch Oven niet te heet: bakken heeft warmte nodig en dat kost even tijd: te vaak open werkt niet maar zwarte cheesecake is niet lekker :p

Laat de cheesecake afkoelen en  serveer je cheesecake met een favoriete fruit topping. (op de foto een Appel-rozijnenversie!)

Eet smakelijk


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *