Westmalle Stoofkip uit de DutchOven

door

in

Kip en bier is op de een of andere manier voor heel veel mensen een prima combinatie, deze versie bevalt prima!
Belgisch bier is hier echt de smaakmaker, probeer dit NIET met en pilsje, dat werkt echt NIET!

ingredienten

  • Peper en Zout
  • 12 drumtsticks of 6 kippendijen
  • (olijf) olie om in te bakken
  • 3 uien in plakjes gesneden
  • 6 teentjes knoflook (geplet of ik heel kleine stukjes gesneden)
  • 3 boterhammen
  • mosterd
  • 2 flesjes Westmalle dubbel
  • 0,5 L kippenbouillon
  • 1 flesje kookroom (0,75 l)
  • 2 prei stronkjes schoongemaakt en in stukjes van 5 cm gesneden
  • 3 takjes rozemarijn (gedroogd kan ook!)
  • 3 takjes thijm (gedroogd kan ook)
  • 1 kilo versie krielaardappels in hapklare stukjes (gehalveerd)

Bereiding:

Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in je Dutch Oven in een beetje olie mooi goudbruin (als ze niet in een keer in de pan passen: bak dan in porties!.
Haal alle kip uit je Dutchoven en fruit de ui en de knoflook aan tot de ui mooi glazig is maar nog niet bruin.
Blus af met het belgische bier en roer alle aanbaksels goed los! Voeg de bouillon en de room toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.

Voeg de prei, en kruiden toe, en meng alles goed: voeg nu ook de kip weer toe aan de pan.
Doe het deksel op je DutchOven en laat zachtjes pruttelengedurende een uur. Roer af en toe goed door.
Besmeer nu de boterhammen aan beide zijden met een fikse lik mosterd en stop ze in de pan.
Voeg 30 minuten voor je gaat serveren de aardappelen toe en stoof deze mee, zo worden ze mooi gaar.
gedurende deze 30 minuten zal het brood uitelkaar vallen en de saus binden.

voeg naar smaak eventueel nog extra peper en zout toe.

Eet smakelijk.

P.S.

bij dit gerecht kun je prima Westmalle bier drinken ;p


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *