Nodig:
2,5 kg aardappels
3 teentjes knoflook
1 bakje verse italiaanse kruiden
olijfolie
Bereiding:
Was de aardappels maar schil ze niet
Snij de aardappels in hapklare stukjes

Vet de Dutch Oven dun in met olijfolie
Leg de aardappels in je Dutch Oven, snij de kruiden en knoflook fijn en meng ze goed door de aardappels

verdeel een paar scheuten olijfolie over de aardappels
leg het deksel op de dutch oven en laat gedurende ongeveer een uur bakken.
de kunst is om veel geduld te hebben: het deksel houdt het vocht goed in de pan waardoor de smaken goed in de aardappels trekken en garen de aardappels door de stoom van het vocht van de aardappels terwijl ze ondertussen lekker krokant worden.

Peper en Zout toevoegen kan maar is eigenlijk niet nodig!
Eet smakelijk!
Dit recept past heel goed bij het Gentse Stoofvlees uit de Dutch Oven dat ook op de site staat!
Geef een reactie