Nodig:
6 personen om het op te eten:
1000 gram sucadelappen vet weggesneden en dobbelstenen gesneden
grove mosterd
zout-verse peper
50 gr. boter
2 eetl olie (zonnebloem of rijsteolie)
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
3 gesnipperde uien
1 eetl. bruine basterd-suiker
1 groot blikje tomatenpuree
1 Flesje tripple bier (Maredsous)
Bereiding:
meng de vleesblokjes met grove mosterd

Bak de blokjes in bruin in de Dutch Oven

voeg de tomatenpuree toe en bak even mee (=ontzuren)
Blus af met Bier

Kruidnagel en laurier toevoegen.
Ongeveer twee uur laten stoven zacht vuur met zowel boven als onderwarmte
roer af en toe goed door en voeg indien nodig een beetje water toe om te voorkomen dat de schotel te droog wordt
Vergeet niet om de kruidnagel en laurier verwijderen.

lekker met de gekruide aardappels uit de Dutch Oven
Geef een reactie