Ingrediënten:
1 1/2 kg hamburgers in stukjes gesneden
1 ui in kleine blokjes gesneden
18 zachte bloem Tortillas
2 grote potten enchiladasaus
1 pakje champignonsoep
100 ml kookroom
150 ml water
1 potje gesneden jalapeño pepers
300 gram gemalen cheddarkaas
1 klein potje gesneden olijven
1 potje sour-cream
Bereiding:
Steek de briketten aan en wacht tot ze grijs worden.
Leg 20 briketten onder de dutch oven en laat de pan goed heet worden. Giet een klein beetje olie in de pan en bak de hamburgerblokjes bruin. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot de ui glazig is. Voeg de enchiladasaus, champignonsoep, kookroom,water en jalapeno pepers toe en roer goed door. Laat het aan de kook komen.
Verdeel ondertussen de kaas samen met een paar Olijven over de tortillas en vouw de tortillas tot enchiladas dicht. Leg alle pakketjes in de saus waarbij je ervoor zorgt dat alles onder de saus komt te liggen.
Sluit nu de Dutch Oven met het deksel en leg 10 briketten op het deksel en kook 20 minuten.
Serveren:
Haal een enchilada uit de pan en schep een beetje saus en vlees over de enchilada garneer met sour-Cream en geniet!
Met dit recept kun je in een 12″ Dutch oven voor 8-9 personen en maaltijd maken: 2 enchilada’s per persoon.
Geef een reactie