Met dit recept kun je een lekker dessert maken, tot mijn spijt heb ik nog even geen foto’s die komen zodra het filmrolletje ontwikkeld gaat zijn 🙂
je hebt nodig:
6 bakappels
75 gram rozijnen (of fijngesneden dadels)
100 gram bruine basterdsuiker
150 ml kokend water
2 el boter of crisco
1/2 el gemalen kaneel
1/2 el gemalen nootmuskaat
Bereiding:
Was de appels goed zodat ze schoon zijn
Snijdt de bovenkant van de appels af en verwijder het klokhuis uit de appel zodat je een “bakje” van appel hebt
zet de bakjes in een 10″ dutch oven en verdeel de rozijnen of kaneel over de appelbakjes.
meng het kokende water met boter,kaneel en nootmuskaat
giet het mengsel over de appels en leg het deksel op de Dutch Oven.
bak nu de appels op ongeveer 180 graden gedurende 2 uur, let op dat de pan niet droogkookt! vaak kijken ruikt geweldig maar kost wel vocht!
Eet smakelijk!
smaakt geweldig,
tip:
als je je dessert nog luxer wil maken kun je er prima een bolletje vanilleijs bij serveren!
Geef een reactie