
hoofdgerecht
50 personen
Ingredienten
- 10 kilo riblappen of hacheevlees, in blokjes van 3*4 cm gesneden.
- 10 tenen knoflook, in stukjes of geplet
- 15 uien grof gesnipperd
- 2 pakjes braadboter
- 500 gram spekblokjes
- 3 flessen rode wijn (goedkope wijn)
- bouillonblokjes voor 1,5 liter bouillon
- tijm
- 1 kilo gedroogde pruimen zonder pit
- 1 pot bosvruchtenjam
- 1 pakje maïzena
Bereiding:
Maak de bouillon.
Doe boter in de pan en verwarm. Doe het vlees in de pan en braad aan. Doe dit eventueel in meerdere delen. Schep het vlees uit de pan. Fruit nu de uien en knoflook aan, en schep bij het vlees.
Bak het spek, en giet overtollig vet af. Voeg nu de rundvlees, uien en knoflook weer toe. Doe de tijm in de pan. Voeg de warme bouillon en de wijn toe, en doe de deksel op de pan.
Laat nu zo lang zachtjes stoven als mogelijk is qua planning, maar 2,5 uur is het minimum. Wel regelmatig even roeren, en checken of het niet aan de bodem plakt. Eventueel meer vocht toevoegen.
Een half uur voor het klaar is, voeg je de pruimen toe, en de jam. Eventueel kun je het vocht nog binden met maïzena.
Geef een reactie