Ingrediënten
8 rijpe tomaten, doormidden gesneden
1 1/2 cup panko (paneermeel)
1/4 cup geraspte Parmezaanse kaas
1 1/2 el bladpeterselie, fijngehakt
2 theelepels oregano, fijngehakt
1 theelepel rozemarijn, fijngehakt
1 theelepel tijm, fijngesneden
1/4 cup ongezouten boter, gesmolten
zout en peper naar smaak
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 350 ° C.
2. Scherp voorzichtig de zaden uit de tomaat helften. Zet opzij.
3. Gooi paneermeel, Parmezaanse kaas, peterselie, oregano, rozemarijn en tijm in een kleine kom en meng goed. Voeg de gesmolten boter en roer tot het mengsel volledig is gemengd met boter. Breng op smaak met zout en peper.
4. Vul elke tomaat met ongeveer 3 1/2 eetlepels broodkruimelmengsel.
5. Plaats elke gevulde tomaat in een Dutch-oven en bak 20 tot 25 minuten of tot tomaten zacht worden en de bovenkant goudbruin is
6. Laat tomaten 5 minuten afkoelen en serveer.
Geef een reactie