dit is een lekker simpel receptje maar zoals bekend: Dutch Oven Cooking is Low en Slow cooking.. reken op 5-6 uur tijd
Nodig:
- 1 ui in brede ringen van 1-2 cm gesneden
- 3 paprika’s in ringen van 1-2 cm gesneden
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels Sambal Oelek
- 2 blikjes cola (GEEN LIGHT, Zero of anders je wil de SUIKER hebben!)
- 3,5 kg back-ribs aka spare ribs in stukjes van 3/4 ribs gesneden.
Bereiding:
- leg alle paprikaringen in de Dutch Oven zodat je een drager hebt voor het vlees
- meng de honing, sambal, en cola tot een homogeen mengsel
- Giet marinade over het vlees en sluit de dutch oven en laat gedurende 5 uur zachtjes gaar en bruin worden.
Bij een 12″ dutch oven is 15 kooltjes op het deksel en 9 eronder een goed startpunt. draai de stukjes elk half uur even om, zodat ze gelijkmatig gaar en bruin worden.


Geef een reactie