Vegetarische bladerdeegflapjes uit de dutch oven

10 personen

Ingredienten:

  • 2 pakjes diepvries bladerdeeg
  • 7 appels
  • bakje gepelde walnoten 150 gram
  • 200 gram geitenkaas
  • 2 eieren

bereiding:

Ontdooi de bladerdeegbladen door ze naast elkaar neer te leggen.

Ondertussen schil en snipper je de appels, breek de walnoten in kleine stukjes,  verbrokkel je de geitenkaas en klop je de eieren.

Leg een beetje van de appel, walnoten, en kaas op een plakje bladerdeeg en vouw deze dicht over een diagonale lijn. Smeer een beetje ei tussen de randen en druk aan me je vingers of een vork (dan krijg je gelijk een leuk patroontje in de rand).

bak gedurende een kwartier (of tot het bladerdeeg mooi bruin is!) op een roostertje in een dutch oven op ongeveer 175 graden,


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *