ingrediënten:
- 2 kipfilets (gekookt en in blokjes van 1 cm gesneden)
- 1 EL plantaardige olie
- 1 EL gesnipperde gedroogde ui
- 2 TL knoflookpoeder
- 1 TL komijnpoeder
- 2 potjes kippenbouillion
- 1 potje grof gesneden salsa (zo scherp als je zelf lekker vind)
- 1 potje jalapenos pepers
- 1 klein blikje mais
- 2 blikjes zwarte bonen (schoongespoeld)
- 1/2 bosje koriander (fijngesneden)
- 1 zak gebakken tortilla chips
- 75 gram gekookte rijst
- gemalen Cheddarkaas of sourcream ter garnering
bereiding:
stop de olie, gekookte kip, gedroogde ui knoflookpoeder en komijn in de dutch oven en bak dit al roerend tot je de komijn begint te ruiken (ongeveer 2/3 minuten).
Voeg nu de bouillon salsa, pepers, mais , bonen en koriander toe en laat dit samen gedurende ongeveer 20 minuten sudderen. als het te dun lijkt te zijn kook je het nog wat langer, als het te dik dreigt te worden voeg je nog wat vocht toe in de vorm van bouillon of water.
Garneer met de verse koriander, sourcream, gemalen kaas en gebroken stukjes tortillachips en/of gekookte rijst!
Eet smakelijk!
de nog makkelijker versie voor een luie dutch oven bereiding:
- Gooi alle ingrediënten (zonder de garnering) samen in de Dutch Oven en laat het samen gedurende 2 tot 3 uur sudderen met voornamelijk bovenwarmte!
Geef een reactie