Ingredienten:
- 1 gele ui in blokjes
- 1 eetlepel fijngesneden knoflook
- 1 eetlepel mierikswortelpasta
- 1/2 cup 100-proof wodka
- 4 cups Annanas in blokjes gesneden
- 4 cups tomaatenblokjes
- 1/4 cup Melasse
- 1/2 cup ciderazijn
- 1/4 cup Honing
- 1/2 cup bruine suiker
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 3 laurierblaadjes
- 1/2 cup Worcestershire saus
- 4 cups ketchup
- 8 spareribs, ongeveer about 1,5 kg
- Peper en zout
- Olijfolie
- 1 cup water
Bereiding
in een grote dutch oven: bak de knoflook, ui en mierikswortel tot ze glazig zijn, voeg nu de wodka toe en schraap de lekkere dingen van de bodem los! Voeg de ananas- en tomaat-blokjes toe en laat 10 minuten pruttelen. Voeg nu de melasse, azijn, honing, suiker, mosterdpoeder, laurierblaadjes, worcestershiresaus en ketchup toe en roer goed door. laat nu de saus twee uur doorpruttelen tot alle smaken goed in de saus zijn opgenomen. schep de helft van de saus in een kom en bewaar deze kom voor het opmaken van je borden.
Kruidt je ribs goed met peper en zout, grill ze dan gedurende ongeveer 5 minuten lekker bruin op een grillplaat. ondertussen verdunnen we de saus in de Dutch oven met een cup water en leggen nu de mooi bruine ribs in de DutchOven.
doe het deksel op je dutch oven en laat de ribben lekker bakken op ongeveer 150 graden tot het vlees lekker zacht is maar nog wel aan het bot vast zit (3,5-4 uur) Haal nu de Ribs uit de saus
serveren:
Leg steeds twee ribs op een bord en lepel de warme achtergehouden BBQ saus overheen, garneren met gegrilde annanas en schijfjes limoen maakt het helemaal af!
Geef een reactie