KnoflookBierbrood uit de Dutch Oven!

door

in

Omdat het een Amerikaans recept is heb ik het gebruik van Cups volgehouden:

Ingredienten:

  • 3 cups Zelfrijzend-bakmeer
  • 1 tot 4 Eetlepels suiker, naar smaak
  • 4 eetlepels gesmolten boter
  • 250 ml Bier
  • Zoveel knoflook (fijngesneden of poeder) als je je prettig bij voelt

Bereiding:

  1. Bereid je DutchOven voor: vet de binnenkant dun in met een beetje boter/vet (niet de gesmolten boter) of bekleed je Dutch Oven met een stuk bakpapier.
  2. Meng het meel, suiker, knoflook en het bier tot het een behoorlijk gelijkmatig deeg, maak je niet druk over een klein beetje klontjes of strepen in het deeg.
  3. Schep het deeg in de DutchOven en strijk het deeg glad, sprenkel de gesmolten boter over het deeg uit.
  4. Bak het brood nu op 180 graden celcius gedurende 40-50 minuten of totdat een prikker er droog en schoon uitkomt.
  5. Haal nu de DutchOven uit het vuur en wacht 5 minuten, haal nu het brood uit de DutchOven, en laat het brood afkoelen op een rooster.
  6. Wacht met snijden tot het brood helemaal is afgekoeld, dit brood kun je prima bewaren als je het luchtdicht bij kamertemperatuur opbergt.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *