
Omdat het een Amerikaans recept is heb ik het gebruik van Cups volgehouden:
Ingredienten:
- 3 cups Zelfrijzend-bakmeer
- 1 tot 4 Eetlepels suiker, naar smaak
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 250 ml Bier
- Zoveel knoflook (fijngesneden of poeder) als je je prettig bij voelt
Bereiding:
- Bereid je DutchOven voor: vet de binnenkant dun in met een beetje boter/vet (niet de gesmolten boter) of bekleed je Dutch Oven met een stuk bakpapier.
- Meng het meel, suiker, knoflook en het bier tot het een behoorlijk gelijkmatig deeg, maak je niet druk over een klein beetje klontjes of strepen in het deeg.
- Schep het deeg in de DutchOven en strijk het deeg glad, sprenkel de gesmolten boter over het deeg uit.
- Bak het brood nu op 180 graden celcius gedurende 40-50 minuten of totdat een prikker er droog en schoon uitkomt.
- Haal nu de DutchOven uit het vuur en wacht 5 minuten, haal nu het brood uit de DutchOven, en laat het brood afkoelen op een rooster.
- Wacht met snijden tot het brood helemaal is afgekoeld, dit brood kun je prima bewaren als je het luchtdicht bij kamertemperatuur opbergt.
Geef een reactie