Rendan is op indonesisch gestoofd rundvlees, lekker en prima te maken!
Belangrijkste ingredient: Geduld! (2,5-3 uur nodig!)
Ingrediënten
- Kilo magere runderlappen
- 2 pakjes Boemboe rendang
- 2 eetlepels Sambal
- 1 Blikje Kokosmelk
Voorbereiding
Steek het vuur aan en warm je Dutch oven op. Hij mag nu goed warm worden..
Bereiding
Snijd het rundvlees in grote blokken. Deze stukken doe je in de Dutch oven. Bak de stukken in een beetje olie zodat ze rondom bruin zijn, maar doe het niet te lang, het gaat hier om kleuren, hoeft zeker NIET gaar te worden!
Doe de kokosmelk in de Dutchoven en roer boemboe en sambal er goed doorheen.
Haal nu veel kooltjes weg:, we brengen het heel langzaam aan de kook komen (20-30 minuten) Je gebruikt nu geen deksel en kookt het langzaam maar zeker weg, in ongeveer 2 uur tijd. Dit moet echt low-and-slow!
Als het vocht bijna is ingekookt doe je de deksel op de Dutch oven en laat je het nog twee uur zachtjes pruttelen. Af en toe roeren is aan te raden, als het toch te droog is, voeg je een heel klein beetje water toe…
Geef een reactie