Niet alleen vleesgerechten kun je prima bereiden in de Dutch Oven, ook dit italiaanse recept is een echte aanrader!
Ingredienten:
- 5 courgettes
- 25 ml olijfolie
- 25 ml citroensap
- peper en zout
- 250 gram parmezaanse kaas (geraspt)
Voor <10 personen is een 10″ Dutch oven een prima uitgangspunt
Bereiding:
snij per persoon een courgette in blokjes van 1 cm
Marineer de blokjes gedurende 30 minuten in een mengsel van 50% olijfolie en 50% citroensap. (een mengsel van 25 ml olie en 25 ml citroensap is genoeg voor 5 personen)
Vet de pan dun in met plantaardige olie en vul nu de dutch oven steeds om en om met een laagje courgette en gemalen kaas totdat de courgette op is of de pan vol is.
Als je wil kun je de blokjes nog op smaak brengen met peper en zout (vergeet niet dat er in de kaas ook zout zit!) eindig met een laagje kaas.
sluit nu de dutch oven en bak met voornamelijk bovenwarmte op 180 graden gedurende 30-35 minuten.
geniet!
alternatief:
De courgette kan ook worden vervangen door pompoen of een mengsel van beide samen.
Geef een reactie