Dit Prairie Chicken recept doet het prima op het moment dat je zin hebt in een Dutch Oven recept zoekt dat lekker eenvoudig is 🙂
Ingredienten:
- 750 gram kip
- plantaardige olie
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 2 eetlepels gedroogde thijm
- 1 eetlepel marjoraan
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel selderijzout
- 1 eetlepel rozemarijn
- 1 theelepel knoflookzout
- 1 theelepel uienzout
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel salie
Voorbereiding:
meng thuis alle kruiden goed doorelkaar heen en bewaar in een luchtdichte verpakking tot gebruik
snij de kip in blokjes van 1 cm groot
Bereiding:
Verwarm een 12″ dutch oven voor met 15 briketten onder de dutch oven en verwarm bak hierin de kipblokjes aan samen met een beetje plantaardige olie totdat de blokjes rondom mooi bruin zijn, schep teveel aan olie nu uit de dutch oven en gooi deze olie weg.
Verdeel een genereuze hoeveelheid van de kruidenmix over de kipblokjes en roer goed door en sluit de Dutch Oven met het deksel.
Verdeel de briketten zo dat er 10 briketten op het deksel liggen en 5 onder de dutch oven liggen en bak gedurende 45-60 minuten.
lekker met gepofte aardappels en een frisse salade!
Geef een reactie