
INGREDIËNTEN
- 1 pond witte bonen, geweekt in water gedurende minstens 4 uur
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 3 pond varkensschouder (zie noot) gesneden in 1- tot 2-inch brokken.
- 1 pond rauwe hete Italiaanse of chorizo worst zonder vel
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 jalapeño chili, fijngehakt
- 3 eetlepels chilipoeder
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 kop fijn gehakte koriander
- 1 blik geplette tomaten
- Kosher zout en versgemalen zwarte peper
- 1/2 kop fijn gesneden lente-uitjes
Bereiding
Spoel geweekte de geweekte bonen schoon.
Verhit de olie in de Dutch Oven tot de damp ervanaf komt.
Voeg de helft van het varkensvlees toe en bak goed bruin aan alle kanten, (ongeveer 10 minuten). Haal het vlees uit de pan en bewaar in een grote kom en herhaal het bakken met de resterende helft van het varkensvlees. Schep hierna de Dutch oven leeg in de bewaarkom bij de eerst helft.
Bak nu de in stukjes gesneden chorizoworst tot de worst gaar is het het vet uitgebakken is.
Doe het gebakken varkensvlees, terug in de dutch oven en voeg hierna de ui, jalapeño, chilipoeder, komijn, oregano, en de helft van de koriander toe.
Bak nu terwijl je voortdurend roert totdat kruiden smaak afgeven en uien zacht zijn. (ongeveer 4 minuten)

Geef een reactie